Khamis, 26 Januari 2012

Alahai Gold Coast...

Ahad hari tu, seperti yang diplan ngan dik beradik, kitaorang off to Morib for family retreat. Dah lama tak gi outing reramai cenggitu kan. So, dalam kol 12 jek kitaorang start enjin n terus gerak ke Morib. After 2 hours journey, sampai la kami kat Gold Coast Morib. Tempat punye la cantik, studio apartment punye la gah, blakang service macam haprak. Sampai je kat lobi, terus adik aku g amik key card kat frontdesk. Punye la lembab servis, lepas setengah jam barulah dapat kunci bilik. Tak cukup dengan tu, naik je kat bilik..tengok2 bilik tak bekemas lagik. Dalam tong sampah bilik air ada pampers la, modes la, cup maggi la dan macam2 lagi batrang2 yang tak sepatutnya disitu. Takpelah, aku kuwar balik kat koridor, panggey dak housekeeper tu dan suruh dia kemaskan balik bilik yang lom bekemas tu. Dalam 10 menet bilik aku dah ready untuk diduduki. View bilik pun tak berape cantik sebab ngadap jalan raya depan tu ngan paya bakau. Tak kisah lah, asalkan aku leh get along ngan dek beradik dah kire bagus dah.

Malam tu gi outing "makan2 cari jalan" kat area Bagan Lalang, Sampai sane around kol saplow malam. Cari parking pun dah dekat saplow menet. Dah jumpe plak fudkot, abg Rusdi ngan Kerol gi pilih ikan. dah bawak kat kaunter, aleh2 towkey kedai kata depa takleh masak sebab ingredien dah abis. Fundek! Punye la dissapointed, kitaorang nek kete stream abang Rusdi. Dia tekan minyak terus calikbut balik Morib semula. Masuk area Morib, kitaorang benti kat satu gerai tepi jalan yang ada cam lampu2 cikit. Order dalam kol saplow setengah, dapat order sejam kendian. Agaknya dapur dia ada sebijik je kot. Cami ngan Iman dah
ngamuk2 dah. Waffiya ngan Zihni pun apa kurang. Hangin satu badan nak susu. Dah la gerai tu gelap, banyak nyamuk. Dapat je nasik masing2, terus makan cepat2 sebab dah tak boleh blah lapornyer. Tak cukup ngan itu, dah malam dah pun kan. Budak2 semua dah tido tak larat nak bejaga malam sampai kol doblas. Memang itulah kali first ngan terlast aku gi kat kedai makan abang misai lebat tu.
Pagi besoknya tu, kitaorang pun bersiap2 la nak gi turun makan kat cafe. Boleh tahan jugak besaunyer cafe tu. Sampai je kat situ, tengok2 kat depan pintu masuk tu orang punye la ramai berbaris nak masuk dalam sebab nak bekfast. Punye la banyak aku masuk hotel keluar hotel, tak pernah sekalipun aku kene beratur nak masuk amik makanan taim breakfast. Sentiasa ada makanan untuk dimakan menjelang jam 10.30 pagi. Bengang punye pasal, kitaorang naik atas kat bilik Nana. Nasib baik la Nana ngan Abg Rusdi sempat pegi menapau makanan kat luar pagi tadi. Kalo tidak, aku memang dah tenampak dah "maggi in my mug" tu kat kedai bawah sat tadi. Kire jadik je la kalo takdo makanan. Dah lepas makan, aku ngan kerol n budak2 semua turun bawah bawak Iman ngan Cami mandi kolam. Sebenarnya aku pun tingin jugak nak mandi kolam coz dah lama tak berendam dalam kolam cenggitu. Dah siap2 mandi semua, naik atas n pack up segala barang2 and terus balik. On da way nak gi ke parking tu kan, punye la ramai manusia bersesak2 nak masuk dan nak balik dari hotel tu. Punye la lemasnya aku, glad to blah jek dari hotel ni. Dengan rental yang mahal n dengan servis yang sooooo poor gitu, balik rumah mak aku lagik baguih la, walaupun rumah omak aku tak secantik hotel bertaraf 4 star nih. Maybe this is da first n da last time we stay there. Banyak lagi hotel yang bagus2 dengan facilities yang serupa ni yang ada kat Malaysia.

4 ulasan:

  1. dasat gak svc dia...tp if tak try, kite x tahu svc dia cane...

    BalasPadam
  2. termasuk abg din ni kali ketiga jaja dengar orang citer pasal hotel ni yg service nya hampeh...kalau dah tau jd tumpuan orang..service kena la tip top..semuanya kena la upgrade..kalau cenggitu lama2 tak ke mana la hotel tu abg din..

    BalasPadam
  3. Memang pun Jaja & Zuren, lain kali memang takde la nak gi situ lagik. Better la abg din g lepak kat hotel2 fevret kitaorang kat Penang tu je instead of GCR nih..

    BalasPadam
  4. ehm... baru balik dari situ last week... memang hampeh..
    tuler masa nak pergi tak survey blog orang dah terkena baru nak survey... baru tau bukan kita jer rasa cam gitu der gak orang rasa gitukan.... nnt senang nak tulis gak kat blog...

    BalasPadam

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers