Isnin, 10 September 2012

Nu baby in da haaauuusss !


Masa bersalin : Sabtu, 8 September 2012, 1845 hrs
Kaedah bersalin : Normal
Tempat : Prince Court Medical Centre Kuala Lumpur
Berat : 2.95kg
Nama bakal ditaruk : Kaisara Imani






















Sorry Imani, abah tak sempat nak nulis lebih lanjut coz abah lom sempat lawat Imani lagik. Anyway, tahniah kepada my other clan Cik Bai & Shahran for the babyborn. Abah doakan Imani akan membesar kuat dan sihat seperti abang Khalish yg sungguh comey lotey, tangkas seperti Abg Cami & Zihni yg dah jadik spyderman abah,  lasak macam Kak Ayish & Abg Izzaq, cute cam Kak Qaisara & Abg Rayyan, sporting n cheerful cam Abg Aqmal, Fiqrie & Kak Yiyin.

Puase & Raye 2012

Fuh..fuh..fuh...uhuk..uhuk.. uhukk!! Berabuk abiss la aku punye blog neh. Dah lama tak terjah masuk. Banyak bulan gak la sejak aku taruk last entri tu. Well, life must go on guys!

Ok, back to my entri. Bermacam2 peristiwa dah jadik sepanjang aku dalam silent mode ituhari...whereby Cami masuk ospital balik sebab kene pneumonia n until now he still under medication. In fact, we've spend our time in pediatrician ward for a week, same as what we've been through last 2 years in Pusrawi! Kali ni kat Pantai Hospital plak..aduhai. Seminggu makan nasik sejuk time bersahur everyday. Sabor je la aku. Hari yang ketujuh tu baru discharged and boleh berbuke, bersahur and bertarawikh di rumah sendiri. Tu kesah bulan pose.

A day before raya, Cami demam panas pulak tak kebah2. Siap ngadu telinga sakit n then eyelid jadik swollen. Kesian aku tengok. Las2 aku bawak gi klenet Serena dan guess what? He's infected by sakit telinga berair tu plak a.k.a Otitis Media. Hingus tak boleh keluar ikut idung n masuk lam telinga. Demam quite high jugak sampai 39'C. Malam raya kitaorang mengadap demam dia jek ngan selesema n batuk kuat. Dah ler takut makan ubat, puas pulak kitaorang merengkuh badan dia yang keras2 dok nangkis syringe ubat yang kitaorang huloq dalam molot dia.

Until 3 Syawal barulah demam dia jauh dan terus la baik. Itupun petang tu masa otw nak balik kampung aku, demam naik balik but Alhamdulillah dia aktif. Sampai je kampung, jumpe ngan sedara mara dia...terus ilang demam batuk selesema tu...fuh, belari keliling rumah uwan dia sambil nengok sepupu sepapat dia main bunga api.. but that's raya punye mode sudaa datang balik...

Okeylah..di kesempatan ni aku nak ucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri & Maaf Zahir Batin kat korang. Maklumlah kan, mungkin selama aku mengarang ni ada terkasar bahasa, terguris rasa, ampun dan maaf korang la yang aku pinta. Lain masa, lain ketika kita boley la bersua di lain entri yang ada, wokeh !

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers