Rabu, 31 Oktober 2012

Ekjoss aku masih tesumbat

30 Okt 2012
Aduhai guys, masuk hari ni dah genap seminggu aku rasa tak sedap badan. Maybe dah terlebih berat ke, gomok sangat ke dan kurang makan vitamin C ke yg nyebabkan aku mudah terkena jangkitan penyakit camni. FYI minggu lepas Cami aku dah start batuk2 n selesema dah. Paling teruk skalik hari Khamis tu aku amik dia balik dari skul dia muntah n habis bertabur nasik n vegi yang dia makan tu. Tak cukup ngan tu, lam kete dia siram lagik seat belakang sampai tak rupa seat dah...aderrrgghh! kira punye kira smpi 7 kali shower dia kasik. Nak tau kesahnya korang folo jek citer aku nih...

25 Okt 2012
Aku ngan Lin terus bwk dia g ER hosptl Pantai utk check apa yg salah. Bila doc check, xde apa2 yang salah. Cuma pleghm ngan selesema tu jek yang maybe sebabkan dia rasa mual everytime dia makan or minum tu. Demam pun takde...so aku rasa a bit relief la. Mana taknya geng, besok nak Raye Korban dah ni, ko jangan jang, tetiap kali nak raye je ekau mulo la nak domam la, nak sakit itu ini la etc2...ok aku pun bertahan lagik...Sayu dengar takbir raya time memalam camni. but, dah tak bape rase sangat sebab ni dah kali ke berapa dah x beraya ngan family kampung pada malam raya. Malam ni befday Cami, tapi sejak dia kuwar dari ER tadi sampai la skang ni mata takleh nak celik. Tadi aku try kejutkan kejap tapi mood tak berapa layan sangat, minum susu sebotol pastu tido balik. Syukurlah dia dah tak muntah hasil suppository yang ER masukkan tadi. Ada ubat makan yang doc kasik jugak dan we will give him tumoro moning je la. Kek eskrem dah beli kene simpan dalam fridge je la nampaknya (today is his besday wehh-25 Okt 2012). Genap pat tawun dah dia... hadiah pun malam kemarin dah beli basikal tandem boley naik 2 orang skali ngan adik. Sate 30 cocok aku ngan Lin dah belasah 20 cocok, 10 je tinggal utk Cami kalo dia selera nak makan nnt.

26 Okt 2012
7.30am dah siap lengkap berpakaian nak solat raye...aku pun hangkut segala barang2 n anak bini lari g rumah maktok, rushing utk solat raye 8.30am kt masjid Kerinci.Sampai ngam2 kol 8.30am, lari g semejid. Seb bek sempat n join jemaah solat atas parking kete. Dah selesai solat balik n selebret besday boy Cami bucuk. Belah kek eskrem n ngap ramai2 kt rumah maktok. Time tu aku dah rase cam lain sikit dah badan, but aku assumed yg aku ni penat je kot.. Petang lepas solat Asar kitaorang gerak balik kampung. Jalan clear sebab pesta jem dah berlangsung semalam lagikk. So, kol 7.10pm dah sampai rumah omak n jumpelah ngan anak2 buah den yang sungguh meriah iteww. Cami as usual, tido lam kete n Alhamdulillah dia pun dah kenyang makan masa kat rumah maktok tadi. So be it la, tido la jang. Besok pepagi kita nak gerak g semelih lombu pulak utk kekah adik dodek kt dusun abg lang.

27 Okt 2012
Kol 5 pagi dah bangun n tak sabar nak join aktiviti korban ni as this is my first time masuk share dalam korban ni. Sebelum ni jadik AJK melapah tu pernah la n dapat hasil korban tu. Then, guess what? Cami muntah balik dalam kete n aku dah mule risau dah...apep pulak la jadik balik skit budak ni? Semalam doc ckp takde ape2? Kol 8 am sampai kt dusun abg lang @ Serting nun. Lombu dahpun tunggu. Beliau pun cam tau je yang beliau akan kami hantar ke syurga sat lagi. Tak banyak ragam pun. Senang je nak numbangkan. Then sempurnalah ibadah aqiqah utk adik Uwais Zihni bucuk tu as aku tumpang satu part daripada korban depa tu utk kekahkan adik. Abg Cami haritu dapat 2 ekow kambing. Alhamdulillah rezeki melimpah. Setel je rush g Bahau lak kol saplow sebab Lin sakit perut plak n tak tau ape puncanya. CAri klenet yang cam ok sikit semua tak bukak, las2 g klinik bongok tu. Doc dia jenis taliban sikit, langsung x check. Main agak2 je n cakap bini aku sakit perut sebab angin. Angin ape ngok? Camane ko tau bini aku ni sakit perut sebab angin sedangkan ko tak periksa pun? Baik ko balik rumah, tanam sayur banyak2 daripada ko makan gaji haram camtu. Pastu nanti hantar bil perubatan mahal2 kat opis orang. Nak tak nak, minah ni pun makan la jugak ubat angin yang doc ngok tu kasik. Sakit perut sebab cirit birit dah kurang, tapi lagi satu sakit tu makin sakit.... pain killer pun xde. So petang tu lagi skali ktorang g klinik utk soh doc tu scan plak ape yang sakit. Now barulah dapat ubat painkiller utk survived 2 hari sblm dia wat appmt ngan gynea on monday. Aku pun mintak jugak ubat coz rase domam amek2 + dah kuwar batuk berkahak dah. Kids - Cami n adik very happy coz ramai der kt rmh uwan tu utk layan dia memain. Both of them loooks good so far. Malam aku makan ubat n terus tombang! Nitey nite guyss...

28 Okt 2012
Hari ni pun sore dah tak kuwar...demm, aku cakap cam org berwhisper je nih. Badan jadik sengal2 (rase cam org demam tu). Batuk makin menjadik. Aku makan ubat n again aku collapsed. Cepat2 pack barang, siap2kan apa2 yang patut n kol 3.30pm kitaorang gerak la balik KL semula. Kuwar je simpang jln besar tu dah jem dah sampai pekan Rembau. Pastu jalan lagik terpaksa harung jem sampai Sg Gadut. Tak pernah buat dek orang dari Rembau nak ke Seremban amek masa sampai 2 jam...aduuuusss! Terus aku masuk hiway somban KL n then layan slow moving plak sampai nilai then barulah flow ok balik. Arrived @ KL kol 7.30pm. Cam perjalanan dari Penang ke KL lak gamaknya. Sampai rumah, setel apa yang patut, makan ubat n TIDOOoooooOOOoooo....zzzzzzzz.........

29 Okt 2012
Malasnya nak gi keje... badan pun tak berapa sedap lagi nih.. tapi pe nak buat, layankan je la. Nak g klinik pun malas sebab ubat ada lagi ni. Pagi ni kene hantar Cami kat rumah maktok sebab nak pebetuikan perut dia yang tak bape ok lagik tu. Pastu nak ejas balik makan dia etc2 la.. Lin pun x koje sebab dia der appmt ngan gynea pasal illness dia tu. aku lak tak dapek ngantar sobab banyak kojo yang lom setel kek opis ni. dgn ostelnya, bumbung bocor lagi, bajet2 etc. Sebelum ni kalo anak2 ke ibunya yang sakit memang aku folo masuk skali sbb aku insist to know apa sakit depa. But today I can't. Just wait for the report je la ptg ni n c how it goes.

Dah habih baco kan? So moh la kito bekojo semulo baramai2. Get back to work guys! Bekojo la kito sekueknyo...haha




Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers