Isnin, 28 Oktober 2013

My gudi-gudi is 5!

Korang biasa tengok dia punye hasil karya kat dalam blog aku ni. Kat fesbuk pun mamat ni tak kurang glamournya. Banyak gambar dia sejak dari kecik sampailah yang terlatest ada dalam tu. 5 tahun lepas dia lahir membawa cahaya baru dalam idup kitaorang. Lambang kasih sayang dan cinta dalam perkahwinan kami. Abang Cami la ni dah ada adik untuk diajak bergurau senda, dah ada sparring partner utk share pengalaman baru yg dia belajo dari sekolah. Even dow dah ade adik, tapi dia tetap jadi abah's best company kalo pergi mana2 dan dalam semua aktiviti abah. Hari2 pun dia jadik abah punye co-pilot taim pegi dan balik keje. Kalo taim dia sakit, perjalanan abah gi balik keje terasa sungguh kosong. Aku harap lepas2 ni daya tahan sakit dia makin baik dan membesar dengan sempurna macam budak2 yang lain.

Citer pasal besday parrrty dia tahun ni, aku buat kelainan sikit. Bukan nak ikut mat salleh berparti2 bagai ni, tapi memang dah budaya aku sekeluarga utk selebret birthday ni sebagai peringatan yang umur semakin meningkat. Kena lak cami ni kecik lagi, so ape la salahnya kita sambut birthday dia utk happy kan dia sikit. Asyik dia je yg selebret birthday kengkawan sekolah dia, now turn dia pulak nak rasa happy gitu. Selalu pun sambut birthday dia kat rumah je dgn ibu n adik dia. Kemain hepi lagik dia dapat selebret birthday dgn kawan2 skul dia, ngan bespren dia sejak kecik - Ayish. Kalau ada rezeki, next year pun aku nak sambut lagi birthday dia kat situ as dia pun dah nak skul on the following yearsnya tu nanti. Gift tahun ni pun kami buat kelainan jugak as we bought something yg lebih "educated" utk dia. Nampaknya dia suke ngan mender tu. Besok aku nak gi kedai Yamaha Music nak cari mender fevret dia tu lak.

Hepi befday sayang. Abah nak Abang ta yang abah, ibu n adik sayang sangat2 at Abang. Semoga abang membesar dengan sihat, dikurniakan akal yang cerdik dan cergas dalam pelajaran, menjadi anak yang soleh, mentaati perintah Allah, RasulNya, patuh kepada Abah dan Ibu, cemerlang di dunia dan di akhirat nanti InsyaAllah. Hugs n kisses from all of us.

In the Middle of My Journey to Beat d Destiny

Salam guys. Pejam celik, pejam celik aku dahpun sampai ke pertengahan 2 tahun pengajian aku dalam mencapai mimpi bergelar sarjana. Fuh! Aku pun tak pasti camana aku leh sampai ke tahap ni coz aku masih lagi dalam 'bla bla bla, bla bla bla" wakakakakaaa! Pointer wise, not tooo bad as a mahasitua like me otak semua dah berkarat!!!

Nak citer pasal study ni, aku register awal tahun ni kat one of the faymes city campus yg ada di KL ni. Bidang, as i medntioned before = Human Resource la. Masa degree dulu tak dapat amek course ni, so peringkat selanjutnya ni aku amik la bidang yg aku idam2kan ni. Kenapa aku amik bidang ni? Aku tak pasti why did i take this course, but maybe sebab bidang ni sedang meningkat naik dan baru je diiktiraf sebagai salah satu bidang kepakaran utama sebaris dgn bidang2 profesional lain (cam akauntan, lawyer, arkitek, medical dsb). Las wik aku duduk bercerita ngan geng2 grup study aku tu, next sem kita ada satu subject je la yg tinggal kan geng! Tapi tu derang, aku ada3 subject lagik as masa 1st & 2nd sem aku amek 2 subjects je as a sesi pemanas badan. Now full swing la utk make sure abis dlm masa 2 tahun n boleh la fikirkan utk sambung PhD lak kot?? haha, InsyaAllah, Dia akan bantu dalam menunjuk jalan aku nanti. (Smile :-)).
Nothing's new about me. Still the same as before. Cubaan nak jadik kurus GAGAL sebab lepas raya aku makin berselera nak makan. Tension with kerja n study makes me lagi galak nak munch makanan. Tp aku tahan2kan jugak. Food lagi bahaya daripada cigarette beb. Trust me. Dia akan trigger kepada lain2 penyakit kronik. Rasa cam nak isap rokok balik, tp rege rokok dah makin mahal. Anak aku pun dah 2 orang. Exposure pun banyak pasal fatwa haram merokok tu. Tambahan pulak ada 14 ribu jenis bakteria yang terhasil dari tindakbalas air liur perokok dan chemical dalam asap rokok. So, my answer to smoke balik tu - FORGET IT! Once aku dah berenti, sori la aku nak start balik. Mender buruk lak tu, kalo mender baik lain la. Mungkin la aku akan start over balik. Takde pekdahnya merokok ni. Sedap tu sementara peparu korang masih boleh absorb segala racun tu. Member aku pun dah ada 2-3 orang yang kojol disebabkan rokok ni. So, pesanan aku kat geng2 yg masih lom sedar2 nak berenti rokok tu...bawak2 la cuba berenti. Sian anak bini kalo kita mati muda sebab rokok ni. Islam pun cakap merokok tu haram...so lu pikir la sendiri wok!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers