Isnin, 11 November 2013

Kelas muzik

Aku dah lama terpikir pasal nak hantar si abang tu gi kelas muzik, sebab aku nampak kecenderungan dia tu kat alat muzik. Maybe ngikut jejak langkah n minat aku men alat muzik kot, maybe... Tujuan aku nak hantar dia gi kelas muzik tu just untuk bagi dia satu knowlegde dan meningkatkan daya tumpuan dia dalam sesuatu bidang. Harapan aku jugak, by joining kelas muzik tu, minda kreatif dia akan activate dgn lebih baik lagi dan menajamkan skill belajar dia. korang rasa mana yang lagik besh? Piano ke kelas gitar ek? Tangan dia kecik lagik nak ngenggam dan menekan fret gitar, tp tu bukan masalah. Aku pun sampai pecah2 jari menekan tali gitar mau kasi itu bunyi keluar (masa kecik2 dulu).... grengg...gronggg.. grengg... aku nak tukar la string gitar akustik aku tu guna tali nylon n nak bagi dia main gitar tu kan. If dia belajar piano pun ok jugak ek, tp poblem sikit kalo kat rumah sebab aku ni baru peringkat beginner je kalo bab men piano ni.. camne aku nak ajar dia men piano sendiri kt rumah.. hmmm... tengok la camne nanti kan. For beginning ni kita bagi yang itu dulu kat dia kan? 

Di samping tu, aku nak antar dia gi mengaji Quran kelas al-Baghdadi tu. Aku dah tengok beberapa "tiub kau" pasal teknik ni dan aku rasa iteww budak akan minat utk belajar mengaji. Or aku pun tengah konsider whether aku sendiri nak ajar dia ngaji, camana yg abah aku ajar aku dulu..best gak tu, kalo di tu salam akhirat aku tu. What if x jadi, sbb dia ni kalo dgn aku je mule la nak manje2... tengok la mana satu yg terbaik aku buat la untuk dia. Dia dapat tablet arab tu haritu kemain suke dia. "ilal liqa" kata mender tu bila nak shut down. Malam2 skang ibu dia bagi kelas tuisyen kat dia, nak kasik dapat baca laju cepat2. Next year dah nam tawun. 2015 dah masuk Tahun 1, huish sekejap je masa berlalu beb. Pejam celik ejam celik, dalam pada tu aku pun "padam" la nanti. Huhu... 

November suda

Aduhai, kejap je dah masuk bulan sablas. Aku rase cam baru je haritu tengok new year punye bunge api. Dah nak masuk tahun baru plak dah...hahai, sabau je la. Esaimen pun banyak lom buat lagi, so malam ni aku plan nak pulun siapkan mana yang ada tu cepat2. Nanti dah dekat2 takyah nak stay up sangat, just get ready utk exam je la. As usual jugak, kalo dah sampai ujung2 tahun ni musm ujan pun mari maa.. tak kira taim la kalo dia nak turun pun. Semalam masa gi majlis kenduri kawen anak Abg Din nasib baik tak ujan. Kalo tak emang kene berlari2 la cam gi wedding si Nash last month . Pagi tadi ujan lebat taim2 dah dekat nak gi keje tu... fuh, puas gak la aku menyelubungkan dua gudi2 aku tu ngarung ujan. But, they 're fine dow...lagi excited nak men ujan kalo depa sedar masa aku bawak lari tadi. Cam pagi tadi aaa, saje2 je dia nak pijak tempat yang ade lopak air tu kan..haha. Ok, ape yang besh masa bulan november ni? Cuti deepavali baru ni aku dapat balik dan tidoq kat kampung lama sket coz sem ni kelas aku semuanya hari Sabtu. Balik tetap kena balik kg as usual, tapi terpaksa balik hari je sebab the only day yg free for every week adalah hari Ahad. Ni ada pablik holidey ni dapat la tido 2 malam kt kampung. Gathering dgn adik beradik yg regularly balik ngan aku tu. Si abg cami siap sambaw lembu dua ekor kt giant utk dia ngan dodek...wakakaka! Memang terbaek la wokk. Masa gi Melaka tu pun kena bawak lembu dia tu sekali. Penuh part belakang kete aku tu bawak lombu2 tu. Sekul punye cerita, dah nak sampai ujung sem dah nih. Aku dah mule rsau sebab nak exam dah ni. Harapan aku sem ni jangan la demam time exam. Kena start beli multivit balik ni kang... jangan dok sibuk bagi gudi2 je makan vit C, aku pun kena makan jugak. Nadia, Theyagu n Mages rasanya dah start pulun wat esaimen, aku bile lagik?? ahahahaaaa... takutnya aku...

Jumaat, 8 November 2013

Kau Pergi Jua

Smalam senja masa balik keje aku dengar lagu ni kat Hot.fm. Memang masyuk, memang best. Dak duaorang ni kalo combine memang meletup gengg... layan.

Kau pergi Jua Dari hidupku 
Kini sendiri Dihari hariku 
Pulang Kedakapanku 
Aku ingin kau selalunya disini 
Hanya hadirmu bisa Menyatukan masa kita berdua

Kau pergi Jua Dari hidupku 
Kini sendiri Dihari-hariku 
Aku ingin kau selalunya disini 
Hanya hadirmu bisa Melenyapkan 
segala sunyi disini 

Pulang Kedakapanku 
Aku ingin kau selalunya disini 
Hanya hadirmu bisa Menyatukan masa kita berdua

Pulang Kedakapanku (kedakapanku) 
Aku ingin kau selalunya disini 
Hanya hadirmu bisa Melenyapkan segala sunyi disini

Cap Ayam

Kita ni suke sangat cakap pasal brand2 ni kan. Sampaikan satu tahap tu bila kita nak cari ubat gigi (padahal nak cari brand lain pun) kita sebut kolget, nak beli majerin pun kita sebut planta, cari minyak rambut kita sebut bekrim, cari piasau cukur kita tanye "Jilet ade?" dan bila cari sardin, sure korang ingat satu brand ni - Cap Ayam! Yesss! Itulah powernya brand ni sampaikan panggilan cap ayam ni dah melekat dalam kepala kita. Datanglah ape brand lain pun, mesti tak sama dengan sardin Cap Ayam.

Now, aku nak cerita pasal mender lain yg Cap Ayam jugak. Baru2 ni aku ngan femeli pegi Melako sesaja jenjalan. Then kitaorang pi la naik kat Pahlawan Square tu, naik je tingkat atas skalik aku jumpe satu kiosk yang very the vasss vuss milik sorang bro yang ohsemm. Korang tau ape aku jumpe? Aku jumpe t-sert Cap Ayam yang sanntek nih. Macam-macam desain ado, tapi banyak dah yang kena borong aku rase... sebab masa aku pegi tu baru je abis coti Deepavali. Tinggal desain utk saiz2 yang dah tak berapa nak ada je la. Tapi bro tu cakap dia dah order reprint dan aku akan revisit balik kedai dia tu dalam masa terdekat ni. Tapi petang tu sempat gak la aku rembat t-shirt sorang selai. Macam yang korang leh tengok lam gambar ni kan, ada macam2 desain kat sini. Nak camane, semua bro apek tu leh carikan. Memang khelass la wey. Balik rumah aku gugel plak, tu dia punye la feymes brand ni sampai ade satu mamat kat US ni pun dok import dan komersilaiskan brand ni kat sana. Memang ada kemajuan, perkembangan yang bagush. Sape cakap Cap Ayam takleh pegi ke serata dunia? Hahaha... kepada yang lom kenal t-shirt Cap Ayam ni, korang leh la masukkan ini URL :
https://www.facebook.com/media/set/set=a.330022873695123.86237.328764687154275&type=3


Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers