Isnin, 30 Disember 2013

Najwa Latif feat Sleeq & Syamkamarul - Sahabat



MV ni wa suke sebab derang main ala-ala street musician. Pernah tengok mv camni as Il Divo pun pernah bikin untuk lagu depa (lagu petah aku dah tak hengat). Good effort guys..kalo ada versi akustik lagik layan as wa memang suke layan acoustic ni. WA dedicate lagu ni untuk sahabat2 wa yang ada di luar sana. Semoga persahabatan kita akan kekal sampai bila2 beb!

iamNEETA - Terima Kasih (Akustik)



Ini hari wa layan Youtube sambil2 buat keje. Lama tak masuk dalam ni so tak perasan derang dah keluarkan versi Acoustic Room untuk lagu ni. Sempoi sungguh as depa main lagu ni secara 'unplugged'. For me, budak2 ni memang talented dan patut diberi peluang untuk expose lagi dalam arena muzik Malaysia. Japgi aku kasik share lagi satu vidclips 'Sahabat' plak k!

Pencuri - Mark Adam (Official Music Video)



Lagu ni memang sempoi sebab ada elemen 50's on it. Walaupun latar penceritaan adalah di zaman ini, tapi suntikan elemen 50's tu menghidupkan lagu ni. Aku suke. Dalam kete pun kalo pasang lagu ni Cami n Zihni cepat2 cakap, ni lagu abah...haha.. enjoy guys!

Khamis, 26 Disember 2013

Hepi besday Dodek Uwais

Siaran tertunda. Sebenarnya aku dah lama sangat nak buat entri pasal si dodek ni. Baru harini aku berkesempatan nak nulih. Korang kenal kan anak aku yang tomey nih... dah dua tahun pun dah umo dia...2 aribulan doblas dua puluh tigablass. Kemain membesar dengan chargass, cherrrdik, hensem macam abah dia jugak dan yang paling penting dia dah boleh cakap!! Siang malam pagi petang kalo ada masa memang aku dok layan dia punye keletah la. Dalam kereta boleh nyembang, "Aaaaabah! tu kete melah sape punye ?" (Abah, tu kereta merah sape yang punye?). Kalo cakap degan abang dia pun sama, dia sure taknak ketinggalan soh borak dengan dia jugak - "Adek polak...adek polakk..." (adik pulak, adik pulak). So, sempena birthday adik yang kedua ni, abah nak ucapkan selamat hari lahir untuk adik tersayang. Sungguh comel pandai amik ati abah dan ibu. Cerdik, cergas, pintar dan membesarlah dikau wahai puteraku sebagai seorang anak yang taat kepada Allah, Nabi serta kedua ibubapa mu. Kami sentiasa akan berada disisimu dalam apa keadaan pun, InsyaAllah. Semoga Allah mengurniakan segala kelebihan dan kepandaian supaya adik dapat membesar menjadi hambaNya yg bertaqwa kelak.
Ni la besday boy abah ni

Kek besday syayeee

Adik tunjuk "peace"

Dah abih exam

Skang tengah cuti semester...adalah 3 minggu dibagi cuti sem pun. Dah nasib geng2 trisemester cam kami ni cuti sem memang tak lama. Exam haritu quite well, cuma jawapan tu ler aku tak pasti well ke jadik sewel. Semua jenis open book, so....master level kalo open books dia punye expectation mmg tahap dewa la. Best of the best, ada satu aubject exam final dia adalah "presentation". So, ketaq lutut jugak coz itulah our 40% marks for the exam....hmmm... I think my dear fella's Theyagu, Nadia and Mages sangat faham dengan situasi ni..hehehehe...I know what you're thinking guys! Kecut perut sebab kitaorang dok pikirkan sama ada masihkan wujud "A" dalam slip result for last semester?? Scary kan? So lepas abis sem lepas aku ada lagi 3 paper to be completed within this semester. My other 3 frens semua dah tinggal satu paper elektif dan ready for their research project. Depa adalah member aku daripada sem satu dan aku harap aku akan dapat grad sama dengan derang next 2 sems.



Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers