Khamis, 30 Januari 2014

Tahun Kuda

Lagi sehari je, masyarakat Cina akan menyambut Tahun Baru Cina. Keseronokan dan suasana kedatangan tahun baru tu dah pun mula aku terasa. Thanks to Siew Lan & Lim for the carton of mandarin oranges last saturday. Not to forget our other Chinese neighbour yang akan Yee Sang malam ni, SELAMAT TAHUN BARU CINA. To my Chinese friends - Christine Lee Seok Bee, Yeap Bee Ling, Loh Wai Man, Michael Lim (Chingai), Thomas Lim, Brenda Wong, Iris Liu, Tung Wai Peng, Chin Hoi Wei, Ah Giin (sorry, I can't recall your fullname), Phuah Hai Ho, John Loh Kwang Yen, Ong Kar Yee, Neoh Eng Jin, Mok Tai Wah, Alan, Alex,  and others yang aku terlupa nama korang. Kepada yang balik kampung tu drive safely. Don't drink and drive okay. Semoga dengan kedatangan tahun kuda ni akan membawa lebih banyak rezeki (ong) untuk korang sepanjang tahun. Korang yang lain gi mane cuti? Wiken ni cuti panjang kan? So whoever yang pergi holiday or balik kampung tu, pun drive safely jugak ye. Jangan tambahkan statistik kemalangan maut yang dah sedia ada k. Orait, selaat bercuti!

Selasa, 7 Januari 2014

Hepi Nu Year 2014

Hari ni 7 Januari 2014. Dah masuk tahun baru. Azam baru, baju baru, kasut baru, sekolah baru. kereta baru dan macam2 baru la gamaknya yang ada di luar sana tu. Rasanya masih belum terlambat lagi aku nak ucapkan selamat tahun baru kat ngkorang. Aku harap engkorang sihat sejahtera dan telahpun memasang azam baru sempena kedatangan tahun baru 2014 ni. Azam aku ape ye? Puasgak aku mikir ape yang aku nak azamkan sempena tahun baru ni. Perkara yang pasti, aku punye azam untuk tahun baru ni untuk get healthy, keep healthy, stay healthy, perbaiki segala kekurangan dan perkemaskan ibadah dan diri kepada Allah SWT. Sayangi keluarga dan rakan2 yang berada di sekeliling kita as we love ourselves. Aku pun nak enjoy life apa yang ada sekarang ni, jangan tension2 hal kerjaya, keluarga dan rakan2. Charge up Iman, Add On Taqwa, Top Up Ibadah dan keep up befriend with Allah. Lengkapkan segala foundation tu, Insya Allah amanlah hidup dan jiwa kita dunia akhirat. Harga barang2 dan kos hidup kita semakin meningkat. So, aku rasa baik kita fikirkan kaedah macam mana nak jimat2kkan belanja kita seharian. Toksah gi makan banyak2 dan mahal2 dah. Enjoy ikut kemampuan. Kuragkan hutang kad kredit bagi sesiapa yang suka berbelanja dengan kad plastik korang tu. So far aku ngan Lin masih selamat daripada menggunakan kad hutang tu. Kita belanja ikut apa yang mampu. Duit dah habis kita dok diam2 atas bangku...hahahaha!

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers