Selasa, 30 Jun 2015

Harini dah 13 Ramadhan 1436H. Lagi 16 hari lagi nak raya. Aku tak pasti apakah Ramadhan ni adalah Ramadhan terakhir utk aku. Ramai dah kawan2 dan sedara mara yang pergi dalam masa setahun lepas. Termasuklah kak munah yang pergi selepas raya tahun lepas. Rasa cepat sangat dah setahun. Time and tides wait for no man kan..

Tahun ni opening puasa seems so good. Cuaca redup pada 1st Ramadhan. 2nd until today quite challenging. Panas bedenting. cuma satni aku jenguk kat luar tu abit cloudy. Redup cam berjerebu tu. Hopefully tak ujan sebab aku nek moto harini gi keje. Kalo dah takdir nak kene siram, aku redha. Tu je jalan yang paling cepat untuk aku balik rumah lepas keje. Paling cepat untuk aku sampai rumah, kemas2 rumah, ambik budak2 and then lari gi pasar ramadhan pulop. Harini nak beli roti john lagik, nasik tomato kalo ade dan jugak air minam2. Kat pasar ramadhan rumah aku tu tak bape banyak sangat orang meniaga makan sebab ape ntah. Susahnya bila nak membeli la, takde makanan yg nak dibeli dan sedap dimakan macam kat tempat2 lain. Tengok la macamana satgi, kalo cam tak best je aku gi param kat saujana je sebab sana bazar dia kemain meriah, panjang satu km ujung ke pangkal...hihi.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers